Langsom lørdag

langsom_lørdag_paeon

En lørdag om måneden er langsom og du inviteres til at deltage. Med gaveøkonomi.
Datoer i 2018: 25. august, 29. september, 20. oktober, 10.november og 15.december.

langsom_loerdag_leneHvorfor nu det?
Moderne mennesker har brug for rum, hvor specielt hjernen kobler af. Og vi har brug for steder hover vi kan træne forbindelsen mellem hjerne og hjerte, hvordan vi kan være stille indeni.
Vores livsstil er ofte belastende for os, på måder som vi ikke altid opdager.
At tage sig tid til at “gøre ingenting”, til “bare at slappe af” er blevet vanskeligt for mange mennesker. Når vi har tid til bare at sidde og glo ud i luften vælger vi ofte aktivitet i stedet for – fordi når “ingenting” optager sindet, så bliver der plads og rum til at opleve kedsomhed, rastløshed eller andre mindre behagelige følelsesmæssige tilstande.
Og det har vi jo ikke lyst til, vel?
I den evindelige søgen efter det behagelige får vi uden at vide af det involveret os i endeløse aktiviteter og input.
En dag i stille langsomhed hvor andre har skabt strukturen for dig kan være en nyttig inspiration for at igen kan give prioritet til langsomhed og vågenhed, til at få regenereret din hjerne. Man skulle jo ikke tro at det var så svært, vel? At gøre ingenting. Men det er det, fordi vi lader os føre af sted af vores urolige sind, uden at vide af det.

langsom_loerdag_dianthus

Program for dagen  9.30 – 15.30
9.30 – 10.00:  Guided Tune In – Dette betyder at du finder dig dit eget stille sted, føler dig hjemme, strækker kroppen igennem med fokus på åndedrættet. Og tager tager en runder med hvilke forventninger vi har hver især til dagen.
10.00 – 10.30: Stille siddende meditation eller stille kropsafspænding. Brug dit eget system.
10.30 – 11.30:  Stille vandring i haven eller landskabt. For de, der ønsker det, vil der være en kort instruktion,
11.30 – 12.30: Stille eftertænksomhed, du er velkommen til at lave noter , tegninger eller lignende
12.30 – 13.30: Nærværende spisning. Venligst medbring egen frokost. Her er vand og urtete, Stille hvile og tid til at fordøje maden.
13.30  – 14.00: Stille siddende meditation eller stille kropsafspænding. Brug dit eget system.
14.00 – 14.45: Stille Gør-Hvad-Du-Vil. Du kan gå en tur, sidde i eftertænksomhed og refleksion, tegne, skrive, strikke eller lignende.
14.45 – 15.30: Tune Out – vi guider dig gennem en delerunde om dit udbytte og dine indsigter fra denne dag.

langsom_loerdag_thaibasilikum

Praktisk
Tag færgen fra Kragenæs, afgang 8.30, huk at være der 10 min før afgang. Billetten som du køber er en returbillet. Tag eventuelt din cykel med. Er du i bil anbefaler vi at du parkerer i Kragenæs, men det er naturligvis helt ok at tage bilen med over.
Ankomst Fejø 8.45 og gå eller cykl til Fejø Retreat, Storemosevej 32, der er 2,5 km. Når du ankommer kan du fordrive tiden i stilhed, få dig en kop te (eller kaffe), gå en runde i Den Helbredende Have – eller…….
Programmet starter 9.30, slutter 15.30.
Du går eller cykler retur til havnen, hvorfra færgen afgår klokken 16.20. Ankomst Kragenæs klokken 16.35
Mad/fortæring: Medbring selv din frokost. Urtete, vand og kaffe har vi ad libitum dagen igennem. Vi har også tallerkener og bestik.
Meditationsgrej: Vi har yoga måtter, stole og tæpper. Du er også velkommen til at medbringe dit eget grej. Venligst medbring egen meditationspude eller -skammel.
Tilmelding: Vi vil gerne vide at du kommer, send en e-mail til anne(at)helbredendehave.dk.
Pris: På Fejø Retreat og i Den Helbredende Have på Fejø arbejder vi med gaveøkonomi. Du giver det, som passer dig. Hvis du har spørgsmål er du velkommen til at kontakte os.
langsom_loerdag_baldrian

Advertisements