At lære at væve

Jeg har ønsket mig i over 40 år at lære at væve. Og nu er det – måske – ved at blive til virkelighed.

Jeg fik en væv af en god veninde, en Glimåkra 6 skafts væv, den er samlet og står i min stue, samlet, men ikke sat op. Det at sætte væven op er “det vanskelige”, forstået på den måde at det er ikke noget, man sådan bare lige kan gøre.

Så.

Jeg meldte mig ind i Vestlollands Væveforening, hurra for at vi sådan een her på Lolland og går nu hveranden mandag på vævekursus på Slemminge Gamle Skole. Det er bare SÅ fedt!!

Det var tredje gang i dag. De to første gange gik med “at skære en trend”, som det hedder. Jeg kunne vælge mellem at væve et tørklæde eller to viskestykker. Og viskestykker blev det, i bomuld, og de skal væves i kipper vævning – jeg kunne vælge imellem kipper og lærred og hvad det så er skal jeg komme tilbage til. Der er 404 tråde i trenden (tror jeg nok, det er mange) og trend, ja det er de tråde der går på langs når man væver.

I dag skulle jeg “lægge i redekam” og sørge for at have “skelkæppene” godt på plads, og så skulle der “bommes” og så skal der “sølles”. Al begyndelse er svær, jeg synes det er ret svært, men det er en god lærer og meget hjælpsomme folk i foreningen, der er i gang med at væve alskens helt fantastiske ting på de mange, store, smukke væve, som står på skolen.

Trenden lægges i redekam
Trenden er bommet
Sølning (jeg er ikke nået ret langt med det endnu)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.