Vi flytter et ganske særligt bøgetræ

flytteboegetrae1

I søndags var det et herligt solskinsvejr. Vi havde aftalt med Thorkel at han ville komme og hjælpe os med at flytte et bøgetræ – eller rettere formodentlig et slags bøgetræ.

Det er et lille træ, som vi engang fik fra Lene, da hun flyttede fra et sted, hvor hun ellers havde regnet med at skulle bo i rigtig lang tid. Vi vidste ikke hvad det var for et træ og vi fik det aldrig plantet rigtigt, det slog bare rod lige dér, hvor vi havde stillet det. Midlertidigt.

På et tidspunkt bliver det alarmerende med alt det dér midlertidige. Allerede sidste år var det en smule kritisk med træets størrelse og vi vidste at vi burde flytte træet – men det blev så nu i dette efterår november 2017 at vi rent faktisk flyttede træet. Vi havde gravet et hul efter Thorkels anvisninger, dér hvor træet skulle plantes.

flytteboegetrae2

Og så kom han ellers, træeksperten, og gravede og klippede og ret hurtigt var træet gravet fri. Det kom op på en pressenning med en ok størrelse rodklump og vi slæbte det ud på marken, og plantede det ud for køkkenvinduet i det gamle hus, så vi kan se det smukke træ derfra. Vi kan også se det fra alrumskøkkenet. Sjovt nok tilbringer man ret meget tid ved en køkkenvask – og så er det skønt at have et smukt træ at kigge ud på mens man står der lidt meditativt med sin kartoffelskrælning eller hvad det nu er man er i gang med.

flytteboegetrae3

Thorkel sørgede for at træet kom til at vende på den helt rigtige måde. Det blev sat fast med tre pæle og dækket med skøn kompost og masser af blade og fladkompostering.

Træet vil formodentlig stå her i mange år. Måske hundrede år. Det sætter tankerne lidt på langfart – jamen om 100 år er vi her jo ikke. Så hvem ved, måske er det hele pløjet op og sprøjtet med pesticider – eller måske er den slags helt forbudt til den tid?

Time will tell.

Tekst og foto: Anne Moloney, den 23. 11.2017

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.