Træplantning, begyndelsen

I vores permakulturdesign har vi 2 ha som er tilplantet med træ af forskellig slags. Dette punkt er vi nået til at begynde at realisere.

traerI år (2017) fik vi en masse små træer, mest ahorn, fra Lenes have, de kom i små potter, så i større potter og nu lægger vi an til at tilplante de første ca 100 m2 af de i alt 2 ha. Enhver rejse starter med det første skridt!

Hvis vi tilplanter med mere end 1 meters mellemrum mellem træerne, så tilplanter vi et relativt større område, dette er endnu ikke helt besluttet.

Vi har fundet følgende, der beskriver hvordan man planter og sørger for at det er muligt at vedligeholde den lille ny plantage, så det hele ikke bare gror til i det høje græs eller bliver spist af Fejøs skønne dådyrbestand.

” Man starter med at grave et hul på 2 x str. af potten. Så hælder man en smule vand i for at sikre fugt hele vejen rundt. Træet stilles i bunden og rødderne foldes ud til siden, hvis det er muligt. Herefter fylder man halvdelen af jorden i rundt om planten og vander igen.

Resten af jorden fyldes i hullet og presses let sammen inden resten af vandet hældes over. Et ungt træ har brug for mellem 5 og 10 L vand alt efter størrelsen.
Jorden omkring hullet dækkes af våde aviser eller pap, der hjælper til at holde ukrudtet væk, samtidig med at de holder på fugten. Senere bliver de til organisk materiale og næring for jorden.
Oven på jordækket spredes jord til plantning af kløver, vejbred, ærteblomst eller cikorie. De har til formål at tiltrække insekter, tilføre næring og lave jordforbedring.
Til slut fylder man op omkring træet med vådt savsmuld, flis og komposteret træ.
Et voila – En oase af nytte planter midt i ukrudtet.” Tekst Thor Frandsen
Tekst Anne Moloney & Thor Frandsen, foto Thor Frandsen 4. okt 2017

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s