Mindfulness og permakultur retreat for øvede 2017

En uges retreat baseret på mindfulness og permakultur
30.  juli – 5. august (5 hele dage med ankomst søndag aften den 30. juli og afrejse lørdag formiddag den 5. august).

Denne uge er for dig, der ønsker en fordybelse af din praksis med mindfulness og  permakultur.
graeskar
Indhold: 
Mindfulness: Du træner din evne til i at være til stede i det nærværende øjeblik med venlig opmærkomhed og medfølelse. Vi træner gennem siddende, gående og arbejdende meditation efter mindfulness metoden.Der er hver dag 3 siddende og 1 gående meditatio á 50 min, så det er nødvendigt at du har en forudgående træning. Vi skelner mellem fuld stilhed og funktionel stilhed, således at der er fuld stilhed under meditationerne og funktionel stilhed i det meditative arbejde.

Desuden er der pauser med fri samtale. Der vil blive instrueret i alle discipliner: siddende, gående og arbejdende meditation samt fuld stilhed og funktionel stilhed.

permakulturblomst_mini

Permakultur:
Permakultur er en helhedsorienteret designstrategi der (kort fortalt) sikrer, at der er en jord at leve på til vore efterkommere. Hver dag er der i formiddagsmodulet mulighed for at drøfte elementer af permakultur i praksis, således som vi hver især med små skridt får implementeret de forskellige elementer af permakultur i vores hverdag. Desuden kan inspiration hentes fra  social permakultur i ugens løb samt designet på Fejø Retreat og Den Helbredende Have på Fejø.

Det meditative arbejde foregår i Den Helbredende Have på Fejø og på Fejø Retreat LAND Center samt gennem fælles madlavning og opvask.

fordybelseihaven
Underviser

Anne Moloney, meditationslærer og mindfulnessformidler fra Skolen for Anvendt Meditation, certificeret permakulturist på vej mod diplom, lærer, kropsorienteret psykoterapeut og medejer af Fejø Retreat

 

Program
Vi starter søndag aften kl 18 med et let måltid og introduktion til ugen. Vi justerer programmet, så det passer til gruppen, nedenstående er blot et forslag til hvordan strukturen kunne se ud.
Hver dag:
7 – 7.30: Kropsøvelser, “Work In”
7.30 – 8: Morgenmad
8 – 9: Siddende meditation
9 – 11: Samtaler om praksis
11 – 12: Gående meditation
12 – 13.30: Frokost
13.30 – 15.30: Pause
15.30 – 16.30: Siddende meditation
16.30 – 18.30: Meditativt arbejde i have og køkken
18.30 – 20: Meditativ spisning
20 – 21: Siddende meditation

Resten af aftenen til fri disposition

aumtegn
Vi slutter lørdag formiddag med at evaluere efter den første siddende meditation.

max 8 deltagere
Pris: Gaveøkonomi
Du får undervisning, fuld forplejning, og overnatning på sovesal/i eget telt. Om ønskes kan overnatning i enkeltværelse eller delt værelse arrangeres.

Du giver dit nærvær.
Når ugen er slut beslutter du om du vil give en gave i form af kroner og ører eller noget andet. Dog behøver vi et depositum for at sikre os din endelige booking, dette kan tilbagebetales efter endt uge hvis du ønsker det.
Du kan se hvad satserne er for overnatning og fuld forplejning på et vandrerhjem som en hjælp til at vejlede dig om pris – og så kan du se i dit eget hjerte og din egen bukselomme hvad du har at give af derfra.

Maden: Vegetarisk/vegansk/lokal økologisk  production så meget som muligt. De selvforsynende grøntsagsbede vil være klar med visse afgrøder, som vi kan høste. Alle forberedelser, madlavning og opvask vil være fælles og en del af træningen.

Tilmelding til Anne Moloney på moloney(at)fejoe.dk. Din plads er endeligt reserveret når vi har modtaget depositum kr. 500,-. Indbetalingsvilkår meddeles efter tilmelding.

Sidste tilmeldingsfrist: 15. juli 2017

Ret til ændringer forbeholdes; sidst opdateret 30.03.2017

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s