Fejø Retreat

mindfulness og permakultur

Nyhedsbrev højsommer 2013

Leave a comment

Foråret kom sent i år. Først den 9. april kunne vi starte i haven, mange planter skulle flyttes fra de midlertidige bede på Fejø Retreat og ud i de nyanlagte bede i Den Helbredende Have på Fejø.

I slutningen af april kom den første wwoof´er – og så begyndte det at gå stærkt. Vi nåede imidlertid ikke at få flyttet ALLE planter fra depotbedene, inden det pludselig i midten af maj var blevet for varmt til at det syntes forsvarligt at flytte planter på bar rod ud i den tunge, lerede jord i Den Helbredende Have. Men der er luget og sået og anlagt stier og  bede  og klippet græs til den store guldmedalje. Planter har vi identificeret, samlet og tørret – se selv på helbredendehave.dk. Lige nu er vi ved at gøre klar til den officielle åbningsdag den 17. august, en dag hvor vi skal fejre at det er lykkedes os at nå så langt, som vi er.

wwoof1

Alle planter pottet i foråret har vokset; de får nye. større potter og frisk jord.

wwoof2Belægningen rundt om gingko bilobatræet er ved at blive designet og skal lægges i røde mursten. Uha, bare det lykkes! – Men hvorfor skulle det ikke det?

Også på Fejø Retreat har vi været der med lugejern, planteske og græsslåmaskine. Naturen har sine egne planer, alt skal overgros med planter og helst skal det hele springe i skov. Vi samarbejder med naturen, men vi har også vores egne ideer og planer,  som ikke altid er helt samstemmende med naturens. Værst er det med de brune snegle, som æder tagetes, æder bønner, æder kål. Dem går vi efter med tidseljernet……

Heldigvis er der meget til fornøjelse for øjet såvel som for ganen som IKKE er ædt af hverken snegle, harer dådyr eller lus. Der har været mange varme dage og der har været dage med regn. Her i juli har der været varme- og tørkebølge, så vi har måttet vande en del. Sol og vand plus god jord og næring giver bare SÅ meget frodighed. Vi høster af naturens gavmildhed: hvidløg, squash, bønner for ikke at tale om de rigelige mængder af blomstrende urter …… Hvad smager dog bedre end det, som kommer fra egne bede?

madenMaden er vegetarisk – og selv om et mundheld siger at mange kokke fordærver maden, så gælder det ikke her. Vi får LÆKKER mad, hver dag, tilberedt med kærlighed og omhu.

Mick skriver på TV serien sammen med Sean, Anne bruger det meste af sin tid i haven – men er også aktiv med Fejø Permakultur og Omstilling plus hun arbejder på sin opgave på mindfulnesslæreruddannelsen. Opgaven handler om mindfulness og kroniske smertesymptomer og den skal afleveres den 20. oktober.

En sjov oplevelse var det, da et TV hold kom på besøg – udsendelsen bliver vist fredag den 16. august, prime time. Den sidste udsendelse i rækken af ø oplevelser for “Puk og Herman går i land”.

Datteren_og_Puk_4Puk skal lære at plukke blomster meditativt, forebyggende mod stress. Foto: Threin Ottosen

Permakulturugen var skøn, med spændende oplæg og interessante perspektiver. Ladekøkkent er indrettet og fungerer rigtig godt, når vi er mange, wwoof´ere, os selv og andre gæster på retreat, med eller uden kroniske smerter.

Vandet er lunt og vi bader hver eneste dag. Det liv vi lever er det liv, vi drømte om, da vi boede i Ballerup. Værd at huske på og være taknemmelig over, hver eneste dag.

Advertisements

Author: Anne Moloney, Fejø Retreat

I live together with my husband at the most wonderful place of Fejø Retreat. I am a trained mindfulness meditation teacher and body psychotherapist. On the land we are realizing our permaculture design with the help of many volunteers. A healing garden opened in 2013.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s