Nyhedsbrev oktober 2011/ October 2011

Sommeren er ude, efteråret inde, mørket kommer krybende og vi overgår til vintertid.

Alle siger at det har regnet meget denne sommer, hvilket er uomtvisteligt, men vi har haft en rigtig god sommer – og i tilgift en dejlig eftersommer.

Alt er bare gået så godt.

“Sustainable Clothes Design” kursusugen.

“Lev livet med permakultur” ugen.

Mange dejlige gæster, ja, der var endnu flere i permakulturugen. Billedet her viser dem vi lige kunne samle en af de dage,  hvor det regnede.

I august deltog vi den første Nordiske Permakultur festival. Vi var hele 5 personer fra Fejø som deltog og de tre af os med oplæg. Det kan man jo godt være lidt stolt over. Anne holdt workshop om den indre omstilling, om “heart and soul”.

Havren fra kornslangen blev høstet den 18. august. Kim Olsen kom med sin lille mejetærsker. Der blev 2500 liter, som ligger i laden hos Rene, naboen. Anne har brugt mange timer på at finde ud af hvordan man afskaller havre, således at den kan bruges u husholdningen, men det er ikke lykkedes at finde ud af hvordan man afskaller mindre partier. Dette års havre får vildtet derfor glæde af.

Efterfølgende har Rene sået efterafgrøde, og stykket som skal tilplantes med pil til flis til opvarmning er harvet og tilsået med vinterdækkeafgrøde.

Vi har høstet masser af  løg, porrer, sqash, bønner og andre afgrøder.Vi har også høstet og tørret en del krydderurter til brug henover vinteren.  2011 har været et frugtbart år med masser af varme og væde.

Tove bor i stuehuset, det er nu 4 mdr siden hun flyttede ind. Det går fint, Mick og Anne trives i retreatafdelingen.

Halmhuset er åbent for gæster og vores dejlige første sal for arrangementer. En yogalærer har allerede booket sig ind i 2012. En lørdag aften hver måned holder vi “spiseklub”, det er populært.

Den store overraskelse var, da Hanne fra Orø Urtehave fortalte at hun havde lyst til at flytte til Fejø, være med i permakultur og omstillingsgruppen og være med til at Den Helbredende Have bliver til dét, som den er tænkt. Hold da op! Hanne har lejet et hus og er flyttet ind på Slettervej – og masser og masser af planter er flyttet ind her på Fejø Retreat. De skal overvintre i “overlevelsesbede” for så at blive sat i nye bede, efterhånden som de bliver klar. Vi har designet den nye have,  men endnu ikke gravet, sat hegn op, bygget drivhus og redskabsskur, lagt vand og strøm og den slags. Vi skal også grave en lille dam til alle vandplanterne. Det er bare så godt.

Mick er stadigvæk meget glad for at have muligheden for at skrive og komponere, og Anne bliver mere og mere  glad for sit arbejde i Lolland kommune, hvor hun har dejlige kolleger og søde mennesker i Center for Aktivering og Revalidering. Lige nu har hun muligheden for at introducere mindfulness, som een af de ting hun vælger at gøre i forbindelse med det 3-årige uddannelsesforløb til mindfulness lærer, som hun er i gang med.

I den mørke tid som kommer bliver lyset tændt. Ved skrivebordet, når der skal planlægges og skrives ansøgninger og ved sofabordet, når der skal holdes møder!

Vi har også gang i en god gruppe, der planlægger sommerugerne – jo, livet er godt og det er en spændende tid vi lever i.

Kærlig hilsen fra Anne og Mick

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.