Nyhedsbrev midsommer 2011/ News midsummer 2011

Bedene i den helbredende have lige nu, der er bare så mange spiselige blomster.

Det sidste nye,der er sket er at Tove er flyttet ind i stuehuset og Anne og Mick er flyttet ud i retreatafdelingen.

Det betyder at vi lige nu har eet sted at udleje til retreat, nemlig halmhytten.  Desuden kan 1. salen benyttes, hvilket lige er sket idet der kom en super sød yoga lærer med sine 5 elever og var her denne eekend. Det var hun glad for og vi har aftalt at gentage successen i 2012.

Vi er kommet godt i gang med Store Spiseklub. Den sidste lørdag komme folk fra øen, store som små, medbringende en ret til fælles bord og hvad de har brug for at tallerkener med videre. Ind imellem komme der også en ven eller et familiemedlem. Snakken går på kryds og tværs, de fleste møder nogen, som de ikke plejer at mødes med. Mick spiller for og vi synger nogen sange. Som regel danser  vi    et par fællesdanse og måske leger vi lidt.  Børn og voksne sammen.

I det hele taget sker her en del…………

Først kom varmen i april. Hold da op, hvor vi nød det til årets første permablitz. 4 nye bede i selvforsyningskøkkenhaven blev anlagt og alle bede blev sået til. Du kan læse mere om permablitzen i april her.

I april købte vi  en lille Ferguson sammen med naboen. Takket være ham – og samarbejdet – er kornslangen blevet pløjet, harvet og tilsået med den skønneste økologiske havre. Der kommer selvfølgelig en masse vilde planter også, men det tegner til at der nok skal blive havre at høste til ædle formål.

Det er SÅ smukt, som slangen bugter sig af sted gennem landskabet, flankeret af vildtstriben med alskens planter, som er gode for insekter og andre vilde dyr. Havren står smuk og grøn nu, ringler med alle sine bjælder. Hele jorden er blevet slået og stierne bliver holdt, så det er nemt og bekvemt at gå en dejlig tur rundt på ejendommen. Harerne, fasanerne og dådyrene elsker det mindst lige så meget som vi gør.

Her er to fotos af kornslangen med vildtstriben, dels gul sennep, honningurt og diverse kål, dels boghvede (den med de små hvide blomster).

Vejret blev køligt i maj. Men i bededagene strålede solen igen fra en skyfri himmel, da Kirsten Maria og Anne havde gæster til weekend om “Urter og Ukrudt”. Det kan du læse om her og her og her.

I “Den helbredende Have” og i bedene på marken spirer og gror alt, så det er en lyst. Græsarealerne bliver slået efter plejeniveau, med le, med traktor og slåmaskine eller med den lille elektriske græsslåmaskine. Håndskubberen har vi ikke gang i – endnu.

Her er to løgbede, som er anlgt ude i havren.

Der er meget at holde, i disse vildt frodige forsommermåneder   for meget for to personer. Det bliver ikke holdt så godt som vi egentlig vil have det – på den anden side er det bare vildt og frodigt på sin egen charmerende måde. Det hjælper når der kommer gæster, som bor og arbejder her. Så får vi lagt pap mellem bedene, høstet krydderurter og hængt til tørre, tilsået bede med vintergrøntsager helt ude i havren. I hele juni har vi været så heldige at have Anna Mia på besøg, hun har været meget flittig. Et par dage i slutningen af juni kom Håkon og Johanne fra Den Selvforsynende Landsby på besøg. Vi synes de knoklede, de synes de holdt ferie!  Hold da op, hvor de fik meget fra hånden.

Her er en brændestak, som de lige fik lavet – men det er kun lidt af det.

Det hjælper, når selvforsyningskøkkenhaven er et fælles projekt og Kirsten Maria bare lige ligger der en aften med rumpetten i vejret og luger så det er en lyst.  Og det hjælper, når Rene kommer og slår stierne. Samarbejde og hjælpsomhed ER bare en god ting.

Her er krydderurter i dråbebedene, urter som er på vej ud på nordskråningen, hvor anlæggent af den første skovfrugthave har taget sin begyndelse, det er blomster fra vores permablitz i oktober 2010.

Vi glæder os til sommerens to uger med “Sustainable Clothes Design” og “Nyd livet med permakultur”. Begge uger tegner fint, både hvad planlægning og hvad tilmeldinger angår. Der er to ledige pladser på “Sustainable Clothes Design” og der kan være flere deltagere i eget telt  i “Nyd livet med permakultur”. Det er hyggeligt at være en gruppe, som planlægger og tager ansvar, i stedet for at Mick og Anne “bare selv” skulle stå for det. Det bliver en super uge, link til Fejø Permakulturs blog, hvor der ligger foreløbigt program for permakulturugen.

 

Havreslangen bugter sig ud i det frodige landskab. Det hele udvikler sig hele tiden stille og roligt i en retning, som vi er glade for.  Der kommer mere nyt til september, nåt det atter er jævndøgn!!

 

Kærlig sommerhilsen fra Anne og Mick

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s